Bezpečný Internet





Alík je jedničkou

Martin Fencl

2013-02-06

Zajímavé stránky

Přečteno: 3639

Komentářů: 0


Nejnavštěvovanějším českým portálem pro děti je beze sporu Alík. Čím větší návštěvnost, tím se hůře hlídá bezpečnost.


Největší český portál pro děti Alík je v provozu už zhruba deset let a vznikl krátce po prvním portálu pro děti Majácích.

 

Na Alíkovi toho najdou děti opravdu hodně. Nechybí zde chat, v němž jednotlivé místnosti tvoří stoly. Jsou zde dále nástěnky pro diskusi, osobní vizitky dětí, kde se mohou představit ostatním. Dále si mohou mezi sebou v rámci Alíka děti dopisovat jakousi interní poštou. Dále je zde rozcestník a nejrůznější nabídky a zprávičky.

 

Tak velký portál se samozřejmě potýká s problémy. Díky nim byl i jednu dobu uzavřený chat, protože si rodiče stěžovali na chování některých jeho uživatelů.

 

Alík má samozřejmě své poučení dětí o obezpečnosti na Internetu. Jde ale o to, kolik lidí by, při jeho návštěvnosti, mělo na dodržování těchto zásad dohlížet. Jeden administrátor tohle nemůže zvládnout. Pokud je na portálu přítomen a děti o něm vědí, tak se chovají, jak mají. Sotva ale odejde, je vše zase jinak. A zajistit téměř nepřetržitý dohled nad takovýmto portálem, je nad finanční možnosti jeho provozovatele. Proto na Alíkovi ještě vypomáhá pár dobrovolníků.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024