Bezpečný Internet





Podporujeme bezpečnější internet v Africe!

Díky podpoře České rozvojové agentury a tchajwanského Ministerstva zahraničních věcí byla na střední škole Garki vybudována počítačová učebna s 21 počítači, které jsou napájeny solárními panely. "Přesto, že ve škole je zavedena elektřina, její dodávky podobně jako v jiných částech Abuji, jsou značně nespolehlivé a zatím nebylo dne, kdy by proud šel od rána do večera," říká Jiří Průša, lektor projektu.

V nově vybudované učebně probíhají kurzy práce s počítačem, kterých se během tří týdnů zúčastní téměř 60 studentů GSS Garki a tři učitelé. V rámci kurzů se nigerijští školáci naučí základům práce s operačním systémem, tvorbě dokumentů (např. životopisů či motivačních dopisů) a čas zbyde i na internet a sociální sítě. Po prvních dnech výuky Jiří Průša říká: "Zatímco mnoho lidí v České republice si ve spojení s Nigérií a počítači vybaví nechvalně známé nigerijské e-maily, v naší třídě je několik žáků s neuvěřitelným talentem pro grafiku. Možná tak přichází nová generace, která! odsoudí podvodné e-maily a bude vydělávat poctivě, díky počítačové grafice."

Roman Máca z Národního centra bezpečnějšího internetu dodává: "Překvapila mne srdečnost a vstřícnost žáků školy i jejich rodičů. Věřím, že naše snaha pomůže v boji proti jejich digitálnímu vyloučení."

Více informací na: http://www.ncbi.cz/komer%C4%8Dni/proti-digital-divide-v-africe.html

Národní centrum bezpečnějšího internetu (NCBI) je české neziskové nevládní sdružení, jehož cílem je zvyšovat povědomí o možných hrozbách online komunikace, propagovat pozitivní obsah a zodpovědné chování na internetu, pomáhat v nesnázích zejména mladým uživatelům internetu a bránit šíření materiálů se zneužívanými dětmi (dětské pornografie) na internetu. NCBI se snaží poukazovat na škodlivý obsah a projevy nevhodného, rizikového chování v online prostředí a také poradit, jak se takovým případům vyhnout. Více informací naleznete na www.saferinternet.cz.



Přidání komentáře k článku Podporujeme bezpečnější internet v Africe!



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2013-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024